Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveti otac Franjo se po povratku iz Afrike pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Rim (IKA)

Papa Franjo vratio se s apostolskog putovanja u Demokratsku Republiku Kongo i Republiku Južni Sudan u Rim u nedjelju 5. veljače 2023. u 16:49 te se pri povratku u Vatikan pomolio u bazilici Svete Marije Velike, objavio je Vatican News.

Papa se po povratku letom A359 Ita Airwaysa u rimsku Međunarodnu zračnu luku Fiumicino, na putu prema Vatikanu zaustavio kod bazilike na Eskvilinu. Kao i nakon svakoga svog apostolskog putovanja, pomolio se pred ikonom Salus Populi Romani (Spas puka rimskoga), zahvalivši Blaženoj Djevici Mariji za majčinsku zaštitu tijekom proteklih šest dana.

Bilo je to 40. apostolsko putovanje pape Franje, a 5. u Afriku, na kojem je posjetio ukupno 59. i 60. zemlju.

Sveti Otac je nakon polijetanja zrakoplova iz Jube poslao brzojav južnosudanskom predsjedniku Salvi Kiiru Mayarditu u kojem je njemu, vlastima i narodu zahvalio za toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo te na njih, obećavši svoje molitve, zazvao obilje blagoslova Svemogućega Boga. Brzojave je poslao i predsjednicima ostalih zemalja iznad čijih je teritorija letio: egipatskom Abdelu Fattahu El-Sisiju, grčkoj Katerini Sakellaropoulou, i talijanskom Sergiju Mattarelli, uz dobre želje i blagoslov, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.