Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen Dan Općine i župe Kravarsko

Kravarsko (IKA)

Općina Kravarsko obilježila je u nedjelju 17. rujna svečanim programom Dan Općine i dan Župe Uzvišenja Svetoga Križa Kravarsko. Tom prigodom u novoizgrađenoj crkvi Uzvišenja Svetoga Križa sisački biskup Vlado Košić predslavio je misu u suslavlju s domaćim župnikom vlč. Hrvojem Zovkom, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Čestitajući Dan Općine i dan Župe, koji je proslavljen 14. rujna, biskup Košić prisjetio se teškoća koje su to mjesta zadesile nakon što je pogođeno razornim potresom 29. prosinca 2020. u kojemu je stradala crkva. Nadalje, biskup je istaknuo kako zajedništvo i vjera nadilaze svaku poteškoću te kako uz Boga niti jedna razorna situacija ne završava Velikim petkom, nego vodi do uskrsnuća.

Nakon mise biskup je sudjelovao na smotri vatrogasne postrojbe DVD-a Kravarsko, a Dan Općine nastavljen je na svečanoj sjednica Općinskog vijeća u Domu kulture Kravarsko. Povodom obilježavana Dana Općine Kravarsko bivšem župniku vlč. Siniši Blatariću dodijeljena je Zahvalnica za izniman doprinos u izgradnji nove župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnik Općine Vlado Kolarec  te mons. Vlado Košić, uz ostale govornike, izrazili su zahvalnost na svemu što je do sada učinjeno te spremnost da daljnju suradnju i izgradnju zajedništva, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.