Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Németa imenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu Križiću

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit i apostolski upravitelj Zrenjaninske biskupije mons. dr. sc. Ladislav Német uputio je 12. rujna 2023. čestitku novoimenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu i metropolitu Zdenku Križiću, koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije (8. rujna) na svečanosti primanja palija u svetištu Doroslovo (R. Srbija) primili smo vijest da je sveti otac papa Franjo imenovao i postavio Tebe, brate u biskupstvu, na čelo Splitsko-makarske nadbiskupije.

Čestitam, Te se pridružujem i ja zajedno s čitavom našom Beogradskom nadbiskupijom i podržavam Te molitvenim zajedništvom. Čestitajući na povjerenju i odgovornostima koje Ti je Sveti Otac iskazao, izražavam spremnost osobne i zajedničke suradnje, spremnost na zajedničku solidarnost i poštovanje. Poput Tvojih predšasnika, vjerujem da ćeš pratiti, nas – Katoličku Crkvu u Srbiji, svojom molitvom i razumijevanjem našeg položaja. Znajući koje i kakve zadaće Te očekuju te u kojim okolnostima nam je dano živjeti i pastoralno djelovati, ta stvarnost neka još jače produbljuje povezanost naših nadbiskupija.

Stoga, dragi brate, želim Ti dobro zdravlje, veliku pastoralnu hrabrost, mnogo dobrih suradnika, ali ponajprije obilje milosti Duha Svetoga i majčinskog zagovora Presvete Bogorodice.

Pozdrav u Gospodinu!

✠ Ladislav Nemet, SVD
beogradski nadbiskup i metropolit