Budi dio naše mreže
Izbornik

Sesvete: Misnim slavljem započelo hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Zagreb (IKA/TU)

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije, koje se ove godine održava 9. i 10. rujna pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je njegova“ (Lk 1, 50), započelo je misnim slavljem koje je u pastoralnom centru Župe Svih svetih u Sesvetama predvodio nadbiskupijski povjerenik za pastoral mladih vlč. Filip Šešek, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U suslavlju su bili župnici i župni vikari koji prate mlade na hodočašću. Sudjelovalo je više od šest stotina mladih. Pjevanje je predvodio Nadbiskupijski zbor mladih.

U propovijedi je vlč. Šešek rekao da misna čitanja pozivaju na ljepotu života, na ono što je bitno za život kršćana. „Izbavljaju nas iz osrednjosti i minimalizma u koji znamo upasti“, rekao je propovjednik i dodao kako nam u tome pomažu riječi sv. Pavla u poslanici Kološanima. „Gospodin nam je po smrti svoga Sina dao da živimo lijepo, dao nam je još jednu novu priliku. Gospodin već sada čini nešto lijepo u našim životima. Izbavio nas je iz grijeha, iz stanja u koje svi upadamo“, istaknuo je.

Vlč. Šešek podsjetio je mlade kako ne moraju sami sebi biti spasitelji jer „imamo onoga koji je Branitelj i Životvorac.“ Naglasio je kako „već sada možemo živjeti zaista kao djeca Božja i malo po malo, iz dana u dan, rastući u toj spoznaji, prihvaćajući postepeno Božju volju, otvarajući se i predajući se živjeti ono što nam Gospodin daruje u životu“.

Na kraju propovijedi istaknuo je riječi sv. Filipa Nerija: „Blago vama mladima, vi imate vremena činiti dobro.“ Rekao je mladima kako nikada neće imati vremena kao sad, posebno za rast u vjeri. „Sada se lupaju temelji da bi kasnije zaživjelo ono na što smo pozvani.“

Nakon misnoga slavlja mladi su se u hodočasničkoj koloni uputili prema Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Mladi ove godine do Marije Bistrice hodočaste iz Sesveta, preko Kašine i Laza. Po dolasku u Mariju Bistricu mladi će, zajedno s hodočasnicima pješacima grada Zagreba, ući u baziliku, a potom sudjelovati na Službi svjetla.

Nakon Službe svjetla za mlade je pripremljen glazbeni program u šatoru, a u 23 sata započinje cjelonoćno klanjanje koje će animirati razne skupine mladih iz župa Zagrebačke nadbiskupije. U nedjelju 10. rujna mladi sudjeluju na pobožnosti Križnoga puta te na svečanom misnom slavlju u 11 sati koje predvodi zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.