Budi dio naše mreže
Izbornik

Sisački biskup Vlado Košić primio veleposlanika Suverenog malteškog reda i ravnatelja Hrvatskog Caritasa

Sisak (IKA)

U srijedu 17. veljače sisački biskup mons. Vlado Košić primio je u Velikom Kaptolu u Sisku veleposlanika Suverenog malteškog reda u RH Nj.E. g. Michaela Dzebu i ravnatelja Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže (HKM) mons. Fabijana Svalinu.

U toj prigodi razgovaralo se o suradnji kako bi se odgovorilo na humanitarne izazove koje je razoran potres ostavio na području biskupije. Konkretno, Mateški red će financirati postavljanje trajnih montažnih drvenih kuća stanovnicima stradalima u potresu starije životne dobi, a pomoći će i kod obnove jedne župne crkve.

Veleposlanik Dzeba dopremio je i donaciju bolničke opreme koja će biti proslijeđena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.
Istoga dana, biskup je primio i predstavnike organizacije „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz Salzburga Alexandera i Doraju Eberle i Namira Porića te ravnateljicu Caritasa Sisačke biskupije Kristinu Radić. Oni će svoju pomoć usmjeriti ruralnim krajevima stradalima u potresu te će također krenuti s postavljanjem drvenih montažnih kuća najranjivijima.

Biskup je zahvalio svim gostima na djelima milosrđa što ih čine stradalima ovoga kraja.